RACE-VERSLAG | MotoGP Japan 2024

Francesco Bagnaia heeft de Grand Prix van Japan 2024 gewonnen voor zijn titelrivaal Jorge Martin. Marc Márquez stond ook op het podium. Kwalificatiewinnaar Pedro Acosta viel uit.

Rookie Pedro Acosta startte de 2025 Japanse Grand Prix vanaf de eerste plaats, zijn eerste poleposition in de MotoGP.

De sprintwinnaar van zaterdag, Bagnaia, en Acosta vochten al vroeg om de leiding, waarbij Bagnaia de leiding nam en Acosta terugviel naar de tweede plaats. Binder reed op de derde plaats. In de eerste ronde kwam Alex Márquez ten val na contact met Joan Mir, die later ook uitviel.

Acosta kon niet profiteren van zijn poleposition en crashte opnieuw na zijn val in de sprintrace. Hoewel hij weer aan de start verscheen, zat hij achterin het veld zonder kans om in de top 10 te finishen.

Bagnaia had de hele race de leiding in handen en Jorge Martin schoof op naar de tweede plaats na de crash van Acosta. Binder en Marc Márquez volgden op de voet. Márquez passeerde Binder 20 ronden voor het einde en werd derde.

Bagnaia breidde zijn voorsprong op Martin geleidelijk uit, terwijl Márquez Martin met enkele seconden achter zich liet. Bastianini haalde ondertussen Binder in en zat net achter Márquez.

Ondanks dat hij een deel van zijn voorsprong verloor in de laatste ronden, pakte Bagnaia de overwinning in Japan, terwijl Martin tweede werd en zijn leiding in het kampioenschap behield. Márquez maakte het podium compleet, terwijl Bastianini net naast het podium greep.

Martin leidt het kampioenschap nu met 10 punten voorsprong op Bagnaia. De volgende race vindt plaats in Australië.